Monday, September 15, 2014

Cum sa scapi de droguri

Exista doua cai sa scapi de droguri: una se cheama calea NU, alta se cheama calea DA.
Calea NU:
-calea NU presupune renuntare, NO CONTACT, abstinenta si STOP.
-calea NU consta in stoparea abrupta sau treptata prin reducerea progresiva a dozei, urmata de abstinenta totala. Se poate face acasa sau la spital, prin detox. Dupa ce trece sevrajul fizic, urmeaza o perioada de 6 luni-un an in care se mentine un oarecare sevraj psihic. Multi recad in aceasta perioada. Ideal este ruperea totala de anturaj, evitarea locurilor frecventate anterior, plecarea in alta localitate sau internarea intr-un centru postcura.

Calea DA:
-calea DA consta in trei reguli de baza:
1. repetarea si vizualizarea constanta a doua afirmatii cheie:
"Ma iubesc si ma aprob asa cum sunt, (dependent, slab si vulnerabil). Asta sunt, am facut ce am putut si cum am stiut mai bine"
"Ii aprob si ii iubesc pe toti din jur, pe tovarasii drogati, pe dealerul de marfa, asta pot si atat sunt in stare in aceasta etapa a vietii lor".
2. repetarea si vizualizarea urmatoare afirmatii:
"Aprob si inteleg dependenta, aprob si inteleg drogul, au aparut dintr-o nevoie umana fireasca, le permit sa existe, ma impac cu ele si le las in spate. "
3. repetarea si vizualizarea urmatoarei afirmatii despre viitorul cat mai apropiat:
" Voi fi (ma vad ca deja sunt) linistit, liber de orice dependenta, sanatos si fericit"
Vizualizarea pentru toate cele trei  afirmatii se refera la a vedea persoanele spre care ne indreptam aprobarea si iubirea, drogul si boala pe care le acceptam si pe noi in viitor fiind asa cum ne dorim sa fim.
Incet-incet, aceste afirmatii vor lucra pentru noi si ne vor indeparta de dependenta.
Intre timp, bineinteles, vom cauta sa renuntam usor-usor sau abrupt la drog si sa ne refacem viata fara el, dar ideea este ca acest nou mod de gandire va lucra pentru noi si in favoarea noastra, mai mult decat o vor face eforturile noastre constiente.
Aceasta abordare este extrasa si adaptata pentru dependente din cartea "Iubeste-te pe tine insuti si lasa-i pe altii sa faca ce vrei tu"(recomand citirea), a lui Lawrence Crane si din teoria originala a lui Lester Levenson.

2 comments:

  1. Hm,mda,usor de zis greu de făcut.
    Am nevoie de ajutorul si sfatul tau.
    Florin 0762182596.

    ReplyDelete
  2. Vand droguri dragi prieteni !!! Marijuana, heroina, metadoane, cocaina, extasy si altle la cerere :). No POLIE OK ? Just FUCK THE POLICE i need money :). Ma puteti contacta la nr de tel 0760 642 340. Pt Bucuresti livrez la domiciliul clientului iar pt tara prin fancurier :). Just enjoy them si lasatio balta cu lasatul stiti si voi prea bine ... CONTRACTUL ESTE SEMNAT PE VIATA !!! Samuel

    ReplyDelete